Παρασκευή

Bad movies [Συνέντευξη]

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη 
έδωσαν οι Bad movies στην Χαρά Καλλιοντζή και την Ιωάννα Παπαϊωάννου για το microvia.gr.

Την συνέντευξη μπορείτε 
να την διαβάσετε παρακάτω...


Πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας;
Το όνομα προέκυψε από την ατάκα εκείνης της εποχής «κακό έργο θα δούμε σήμερα», μια ταινία χωρίς happy end, και ίσως είχαμε και ένα σύννεφο εκείνο το διάστημα πάνω από το κεφάλι μας. Έτσι απλά, ονομαστήκαμε Bad Movies.
Τα πρώτα σας κομμάτια είναι γραμμένα με αγγλικούς στίχους. Ποιες ακριβώς ήταν οι συνθήκες που σας οδήγησαν να στραφείτε στον ελληνικό στίχο;
Η ελληνική γλώσσα είναι πιο άμεση και για μας αλλά και για τους ακροατές, πιο δύσκολη μεν, αλλά πιο σκληρή και πιο συγκεκριμένη. Αν έχεις κάτι να πεις, η γλώσσα σου είναι το πιο εύκολο μέσο.
Ως πανκ μπάντα ταυτίζεστε με κάποιον πολιτικό χώρο;
Δεν είμαστε πανκ μπάντα με την έννοια της πανκ (μιας άλλης εποχής). Παίζουμε πανκ ροκ με μια μίξη country, folk, blues. Παίζουμε αυτήν τη μουσική, γιατί μεγαλώσαμε με αυτά τα ακούσματα, είναι εύκολη, αλλά και ισορροπεί τα νεύρα μας. Αυτό μάθαμε, αυτό ξέρουμε περισσότερο, παρά να προπαγανδίζουμε ή να χλευάζουμε. 
Σε ποια μέρη προτιμάτε να παίζετε (κοινωνικούς χώρους, στέκια, μαγαζιά) και γιατί;
Παίζουμε όπου αλήθεια μας αρέσει, μας σέβονται και τους σεβόμαστε.
Ανήκετε στη DIY νοοτροπία; Ποια τα προνόμια και ποια τα μειονεκτήματα;
Μεγάλη κουβέντα. Είμαστε μια μπάντα, που ηχογραφούμε μόνοι μας, κλείνουμε τις συναυλίες μόνοι μας, κυκλοφορούμε τη δουλειά μας μόνοι μας και τα πληρώνουμε όλα μόνοι μας. Σε όλα αυτά, βέβαια, μας βοηθάνε οι fans μας, που μας στηρίζουν στις συναυλίες. Δεν πιστεύω να υπάρχουν μειονεκτήματα ή πλεονεκτήματα. Επιλογή είναι.
Πώς θα περιγράφατε την πανκ σκηνή στην Ελλάδα σήμερα;
Μια χαρά!!!!! Όπως ήταν πάντα, με τα καλά και τα κακά της. 
Έχοντας παίξει και στο εξωτερικό, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των live εκεί και των live στην Ελλάδα;
Δυο είναι οι σημαντικές διαφορές, ότι εκεί τα live ξεκινάνε πιο νωρίς (20:30) και πως έχουν όλα είσοδο.
Η πανκ ξεκίνησε ως είδος μουσικής και τρόπος ζωής που εκδήλωνε την αντίδραση και την ανυπακοή απέναντι στο σύστημα. Συνεχίζει να υπάρχει αυτή η στάση της πανκ κουλτούρας ακόμα και σήμερα;
Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. Βέβαια, όχι πως τώρα είναι τα πράγματα καλύτερα. Αλλά για να επιλέξεις αυτήν τη στάση ζωής στο σήμερα, μάλλον το κάνεις από αντίδραση. Βέβαια, πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν και λιγότεροι αυτοί που έπραξαν. Όλα έχουν το τίμημά τους. Σίγουρα, δηλώνοντας ως πανκ ρόκερ, στέλνεις κάποια μηνύματα.
Πιστεύετε ότι ως μουσικό είδος η πανκ έχει κάνει τον κύκλο της ή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη;
Αν έχεις κάτι να πεις, βγαίς έξω και πες το, αλλιώς κάτσε σπίτι σου και παίζε Μάλαμα ή Κατσιμίχες. Δεν είναι τόσο η μουσική, αλλά το τι θέλεις να πεις μέσα από τη μουσική. Γι’ αυτό, ίσως, δεν κρατάει για πολύ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου